Вести Колумна Македонија Став Текстови

Еколошката едукација е единственото решение – Кирил Арсовски Пржо

  Природата, екосистемите и биодиверзитетот се менуваат. Тие стануваат само полоши и за овој факт не постои никаков сомнеж. Но сега, во оваа новосоздадена дебата за вредностите, прашањето не е дали треба да направиме нешто, туку што треба да направиме сега? И можеби, само можеби, еколошкото образование е единственото решение. Како што деновите заминуваат и одминуваат, и додека […]