Вести Изјави Македонија Ударни вести

Заев: Денес е Светски ден на хуманитарноста – да покажеме човечност!

  Меѓународните денови каков што е денешниот Светски ден на хуманитарноста, се прилика за сензибилизирање на јавноста за прашања од интерес на човештвото, за мобилизирање на политичката волја и за активирање на ресурси за учество во решавање на глобалните проблеми и за славење на прогресивните стремежи на човештвото во било кој дел од светот.   […]