Вести Македонија Ударни вести

Работна средба на Град Скопје и УНДП за политиките клучни за развој на локално ниво

  Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска и Постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Амбасадор Армен Григорјан, одржаа работна средба на која учествуваа 40 претставници на Град Скопје и УНДП, со цел дискусија за политиките клучни за развој на локално ниво чија имплементација следи.           Претставниците од […]

Вести Македонија Ударни вести

Поддршка од УНДП за натамошните чекори во евроинтеграциите

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски, се сретна со Армен Григоријан, постојан претставник на УНДП во земјава, придружуван од Хиронори Савада, амбасадорот на Јапонија во нашата држава.     На состанокот е изразена поддршка за натамошните чекори на Република Северна Македонија во интеграцијата кон Европската Унија. Констатирано е дека УНДП може да помогне во пристапниот […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови вработувања и социјални услуги за граѓаните на Центар преку соработката со УНДП

  Општина Центар и УНДП потпишаа Меморандум за соработка преку кој применуваат нов пристап и поддршка за вработување на жени и други ранливи групи на граѓани преку испорачување на социјални услуги за нега, помош и одмена на семејна грижа во домот и заедницата. Во рамки на Меморандумот, Општина Центар ќе основа Центар за испорачување на […]

Вести Македонија Ударни вести

“Слави со срце, не со оружје” – Кампања против пукањето на веселби

  Оружјето и пиротехничките средства не се добредојдени „гости“ на прославите – е главната порака на кампањата „Слави со срце, не со оружје“, која во изминатиот период ја спроведе Министерството за внатрешни работи во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Во рамки на активноста, полициски службеници од сите осум Сектори за внатрешни […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје и УНДП ќе поставуваат урбани топлотни острови

  Со цел намалување на ефектот на „Урбаните топлотни острови“, Град Скопје во соработка со УНДП почнува со реализација на проект за изготвување и поставување заштитни стреи на 9 утврдени пешачки острови низ Скопје.   Поставувањето на заштитните стреи на пешачките острови ќе обезбедат заштитни сенки од топлина за пешаците и велосипедистите.   Голем дел […]