Вести Македонија Ударни вести

Заев – Блер: „Отворен Балкан“ е иницијатива спротивна на националистичките агенди

  Претседателот на Владата Зоран Заев, денеска го прими поранешниот премиер на Велика Британија Тони Блер, кој на средбата ја истакна како исклучително значајна иницијативата „Отворен Балкан“ и потенцираше дека целите кон кои се стреми овој проект за поврзување на регионот во заеднички пазар и на многу други нивоа ќе им донесе многу придобивки на […]