Алтернатива Настани

Промоција на “Збунети компаси” од Зоран Анчевски

  Промоција на поетската збирка „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски (ИЛИ-ИЛИ), на 16 мај, со почеток од 20 ч. во Буква Промотор: Владимир Мартиновски   „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски се состои од пет циклуси песни кои градат многу занимливи меѓусебни врски, но и деликатни, дискретни, а суштински врски со претходното поетско творештво на Анчевски. […]

Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Нова поетска стихозбирка „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски

  Денеска од печат излезе новата поетска стихозбирка „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски, како јубилејна, десетта книга во едицијата „Поеза“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ. Збирката поезија „Збунети компаси“ од Зоран Анчевски се состои од пет циклуси песни кои градат многу занимливи меѓусебни врски, но и деликатни, дискретни, а суштински врски со претходното поетско творештво на […]