Алтернатива Настани

Трет Балкански поетски камп за деца и млади “Ванчо Николески”

  Во организација на Здружението за литература и култура “МАЦКОВО” од Охрид,ќе се одржи Третиот Балкански поетски камп за деца и млади  “Ванчо Николески”. Учесници се млади поетски надежи од Македонија, Србија, Албанија и Бугарија, виртуелно  од Босна и Херцеговина – Република Српска и Грција.     Годинава, за првпат, поканета е да биде  дел […]