Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Нова сензорна соба за потребите на граѓаните во Прилеп

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со директорот на Центарот за социјална работа во Општина…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

ООУ „Ј. Х. Песталоци“ добива сензорна соба за учениците со образовни потешкотии

  Учениците со образовни потешкотии во основното училиште „Ј. Х. Песталоци“ добиваат нова и комплетно опремена сензорна соба. Собата расплага…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Отворање на сензорна соба во ООУ „Кочо Рацин“ во Куманово

  Во рамки на  проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ денес се отвора сензорна соба во ООУ„Кочо Рацин“-Куманово. Оваа…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

“Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”: Сензорна соба во ООУ Гоце Делчев во Прилеп

  Нови можности за подобрување на способностите на децата со типичен и атипичен развој, со новата сензорна соба во ООУ…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Прва сензорна соба во ООУ „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш

  Првата сензорна соба во Радовиш од денеска ќе може да ја користи стручниот тим на ООУ „Крсте Петков Мисирков“…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

„Биди ИН, Биди ИНклузивен, биди ИНклудиран: Нова сензорна соба во ООУ “Аврам Писевски” во Карпош

  Денеска е ставена во употреба сензорната соба во ООУ „Аврам Писевски“ во општина Карпош, која е богата со стимулативни…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Сензорна соба во ООУ „ Ѓорче Петров“ од проектот “Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”

  Од денес учениците со и без образовни потешкотии во ООУ „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров ќе може да…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Македонија, Настани

Отворена првата сензорна соба во Крива Паланка – „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

  Бројни реквизити и стимулативни алатки во сензорната соба на ООУ „Илинден“ во Крива Паланка, во која ќе може да…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

Mеѓународeн ден на образованието: Нова сензорна соба во ООУ „Видое Подгорец“ Струмица

  Богатство од стимулативни содржини во сензорната соба на ООУ „Видое Подгорец“ во Струмица, со која од денес, секојдневно ќе…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Македонија, Настани

Отворена нова сензорна соба во ООУ „Димитар Поп-Георгиев Беровски“

  Денеска во Основното општинско училиште „Димитар Поп-Георгиев Беровски“ беше пуштена во употреба нова сензорна соба. Оваа сензорна соба е…

Повеќе