Алтернатива Настани

Eдукативна интерпретациска тура низ неолитското село и музеј Тумба Маџари

  Центарот за научни истражувања и промоција на културата „ХАЕМУС“ во недела (12 септември 2021 година) организира интерпретациска тура низ неолитското село и музеј Тумба Маџари.    Во рамките на оваа прошетка преку интерпретација и гамификација (игри, загатки) сите посетители на оваа невообичаена едукативна тура ќе имаат прилика да се стекнат со искуство од прва […]