Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Сашо се чувствува добро по извршената трансплантација на срце

  Пациентот кому завчера му беше пресадено срце од мртов донор, се чувствува добро и закрепнува по успешно изведената трансплантација. “Сашо се чувствува добро по извршената трансплантација на срце. Тој е контактибилен и се опоравува. Од голема важност е постоперативниот период. Му посакувам многу здравје и што побрзо да се врати на вообичаените животни навики”, […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Успешно изведена операција на 17-годишно момче со коска од починат донор

  На Клиниката за ортопедија при ТОАРИЛУЦ беше оперирано 17 годишно момче со тумор на десната подлактица, информираат од Министерството за здравство.  Тимот хирурзи под раководство на проф д-р Милан Самарџиски го отстрани во целост туморот од долниот крај на радиусот и го замени со коска од починат донор. Ова е прва операција од ваков […]