Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Изложба “Од староградските влашки одаи”

  Изложбата “Од староградските влашки одаи” од 2003 година, во авторство на Виолета Ѓорѓеска, претставува сведоштво за првичните чекори од еден процес во којшто, преку обидот да се скицираат одделни аспекти на модерната и современата култура на Власите од Македонија, се зацврстува и подлогата за појасното и порешителното исцртување на културниот амбиент на македонската сегашност. […]