Алтернатива Настани

Три децении фестивал „ОРО БЕЗ ГРАНИЦИ“

  На 16 и на 17.09.2021 година во Куршумли ан ќе се одржи јубилејното триесетто издание на фестивалот „Оро без граници“ на кој ќе настапат играорците од Детскиот културен центар „Карпош“. Својот 30 годишен јубилеј „Оро без граници“ го одбележуваше низ целата година со различни активности, како ликовниот конкурс на тема „Оро без граници – […]