Алтернатива Настани

„Демократии / Реализам“ изложба на Артур Жмијевски во МСУ

  Денеска, во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ (Democracies / Realism) на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, кој е еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација.   На изложбата ќе бидат претставени две видео инсталации, кои се составени од селекција на филмови […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“ГЛЕДАЈ ТУКА СУМ БЕЗ ПРОСТОР” Изложба со дела од уметничката колекција на Телеком

  ГЛЕДАЈ ТУКА СУМ БЕЗ ПРОСТОР Изложба со дела од уметничката колекција на Телеком 29.09 – 21-11.2021, Музеј на современата уметност – Скопје   На 29 септември, во 20 часот, во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена голема меѓународна изложба со наслов „Гледај тука сум без простор“ (See me moving placeless) со […]