Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Филипче: 8.200 ученици од основните и средните училишта ќе бидат тестирани за Ковид 19

  Со согласност од родителите, учениците во основните училишта од прво до петто одделение, како и од шесто до деветто одделение и учениците од средните школи, ќе бидат тестирани за присуство на вирусот Ковид 19.   Во методологијата се опфатени околу 8.200 деца, пропорционално дистрибуирани по општини според број на ученици. Планирано е скрининот да […]