Вести Свет Став

Дезинформациите во Албанија: Инструмент на политичките класи – Барбара Хала

  Без разлика на примесите и целта, дезинформациите се шират низ албанската медиумска сфера, без оглед дали се традиционални или онлајн медиуми. Честопати одат во полза на предрасудите и потребите на луѓето, кои произлегуваат од извори на кои им веруваат, пишува Барбара Хала за Республика. Албанскиот информативен портал Jeta Osht Qejf (на албански: „Животот е […]

Вести Свет Став

Како лошото управување имаше одраз врз вакцинирањето во Албанија – Барбара Хала

  Во јуни се чинеше дека Албанија излезе од кризата а бројот на новозаразени се намали на едноцифрени бројки, но до крајот на јули работите целосно се завртеа (откако во Албанија влегоа рекорден број на посетители). Во август, бројот на новозаразени на дневно ниво стигна до речиси 1000. Некаде кон средината на август 2021 година, […]