Алтернатива Настани

Проекција на танцови филмови во кино МСУ

  Утревечер, 8.октомври, во кино салата на музејот со почеток од 19.00 часот да го проследиме перформансот “Не ми ги допирај очите” и кратките македонски танцови филмови “Дома/филмот“ на Адријана Данчевска и „Витро“ на Филип Петковски.   „Не ми ги допирај очите” “Не ми ги допирај очите” се поистоветува со човекот во Македонија. Го слави […]