Вести Македонија Ударни вести

Ганиу донираше посебни скали за интервенција на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“

  Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу донираше посебни скали за интервенција на Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“, како што се гаснење пожар и други природни непогоди.     Овие скали се долги 24 метри и имаат посебен мотор. Покрај скалите, на пожарникарите им беа доделени 40 парчиња специјална облека и друга опрема за […]