Вести Свет Став Ударни вести

Патот кон колективен имунитет во Србија: Кој преживее, ќе раскажува – Денис Колунџија

  Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. Осум месеци подоцна, вакцинирани се под 50 отсто од вкупното население, а Србија повторно го зграпчи првото место во Европа, но […]