Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Државниот архив пронајде копија на географска карта од историско значење

  Во рамките на своето тековно работење архивистите во Државниот архив често откриваат и значајни и ретки историски документи и материјали. Така беше пред некој ден кога архивистите во Државниот архив – одделение Прилеп, предводени од раководителката, Елена Чагороска и Мустафа Алиоски, работејќи врз архивски фонд, пронајдоа копија на географска карта на околината на Прилеп […]