Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

Владата нема влијание на работата на Заедничката комисија за историски и образовни прашања

  Владата во ниту еден момент ниту се мешала, ниту имала било какво политичко влијание во работата на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања на Северна Македонија и Бугарија. Напротив, секогаш ја поддржувала нивната работа, како научници кои сами, заеднички двете страни, ги утврдија своите принципи на работа, се наведува во соопштението […]