Вести Македонија

#SellSafe – кампања за подигнување на свеста за купување преку интернет

  Министерството за внатрешни работи преку Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика, во соработка со Европол и Стопанска банка АД Скопје се вклучија во годинешната кампања за подигнување на свеста за безбедно купување преку интернет, во која учествуваат органите за спроведување на законот од 16 земји кои се здружија со Европскиот центар за компјутерски […]