Алтернатива Настани

Промоција на збирката раскази „Скопје во високата зона“ од Калина Малеска

  Промоција на збирката раскази „Скопје во високата зона“ од Калина Малеска Промоторка: Лидија Капушевска Дракулевска Кафе книжарница Буква, 13. април (среда), 20 часот.   „Скопје во високата зона“ се состои од раскази кои, низ четири циклуси, сосредоточени на различни визии што временски и просторно се шират во и околу Скопје, истражуваат различни потенцијални начини […]

Алтернатива Настани

Излезе збирката раскази „Скопје во високата зона“ од Калина Малеска

  Денес од печат излезе збирката раскази „Скопје во високата зона“ од Калина Малеска, како ново издание во популарната едиција „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ. Дизајнот на корицата го изработи Марија Смилевска, а излегувањето на книгата финансиски е потпомогнато од Град Скопје. „Скопје во високата зона“ се состои од раскази кои, низ четири циклуси, сосредоточени […]