Алтернатива Настани

Втора самостојна изложба на Мице Јанкуловски во Њујорк

  На 15 декември, во галеријата МЦ (Gallery MC, 549 W 52 Str.) во Њујорк беше отворена самостојната изложба на слики на Мице Јанкуловски „Најцрната црна“.         Куратор на изложбата: Корнелија Конеска Куратор и текст за изложбите: Емил Алексиев Организација: Горазд Попоски Поддржано од Министерството за култура на РСМ   На изложбата […]

Алтернатива Настани

Изложба на Мице Јанкуловски во Музејот на областа Бузау, Романија

  На 14 мај во 21 часот, во Музејот на областа Бузау, Романија се отвори самостојната изложба на слики „Пофалба на црното“ од МИЦКО (Мице Јанкуловски). Отворањето на изложбата беше во рамките на Европската ноќ на музеите 2022, а изложбата ќе трае до 14 јуни 2022.         Музејот на областа Бузау на […]

Алтернатива Настани

Изложба на Мице ЈАНКУЛОВСКИ и КСЕНОС во Солун

  „Ко + егзистенција, со + чувство“, изложба на Мице Јанкуловски и Јоргос Ксенос, 11 ноември – 9 декември 2021, Лола Николау галерија, ул. Цимиски 52, Солун, Проф. Манос Стефанидис, 24 октомври 2021       Мислам дека никогаш не ми ни паднало на памет да пишувам предговор за уметничка изложба и да почнам не со претставените уметници, […]