Алтернатива Настани

ЛАЈКА го спаси кучето ДИЛЕК од еутаназија

  Лажни пријави за каснување од бездомни кучиња се почесто се секојдневие во Лајка. Овие  пријави се најчесто резултат на испровоциран напад од граѓани и овие кучиња подлежат на 14 дневен надзор во прифатилиштето на ЈП Лајка, a потоа мора да се вдомат во рок од 30 дена.   Таква е приказната и за кучето […]