Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Спасени четворица авганистански новинари, Северна Македонија им обезбеди привремен престој

  Изутрината на Меѓународниот аеродром Скопје, пристигна група од четворица новинари од Авганистан кои се во опасност од новите тамошни власти.       Станува збор за ТВ и радио новинари кои работеле за локални медиуми и дописници за странски медиумски куќи, а по падот на демократската влада, добивале закани по живот од Талибанците. Северна […]