Вести Македонија Ударни вести

Груби: Да се чува јазикот на нашите предци, како вредност меѓу европските јазици

  По повод манифестацијата “Деновите на Албанската Азбука”, првиот Вицепремиер и министер за Политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби учествуваше на промоцијата на студијата “Законот за употреба на јазиците од 2019 година“.   “Писменоста е светлина за секој човек и никој не треба да биде исклучен од  ова основно човеково право. Сите треба […]