Вести Свет Топ теми Ударни вести

Бугарската влада ја започна седницата со една минута молк

  На денот на национална жалост, седницата на преодната влада на Бугарија започна со едноминутно молчење. Премиерот на Бугарија Стефан Јанев соопшти дека ова е денот кога се сеќаваме на жртвите – девет бугарски државјани кои загинаа во пожарот во домот за стари лица во селото Ројак, Варна и државјаните на Република Северна Македонија кои […]