Вести Изјави Македонија Ударни вести

Пендаровски: Со праведни пресуди судиите ќе докажат дека нема недопирливи пред законот

  Претседателот Стево Пендаровски се обрати на свечениот прием што по повод 15-годишнината од основањето на Академијата за судии и јавни обвинители се одржа во Скопје.     Овој јубилеј годинава се совпаѓа со две важни годишнини: 30 години од прогласувањето на независната и суверена македонска република и 30 години од донесувањето на нејзиниот највисок […]