Вести Македонија

Герасимовски: 110 решенија од по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

  Сто и десет решенија на барателите за остварување на правото за користење на парична помош за новороденче додели денеска градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски. Оваа парична помош во висина од 7.000 денари, Општина Центар ја доделува редовно, во рамки на проектот на општината за првична помош и поддршка на родителите кои се жители […]

Вести Македонија Ударни вести

За помош за новороденче отсега доволно е само еден родител да биде од Општина Центар

  Наместо двајцата родители, како што беше досега, отсега за остварување на правото на парична помош за новороденчиња, доволно е само едниот родител да има лична карта со постојано живеалиште во Општина Центар. Оваа одлука за измена на Правилникот за постапка за остварување право на парична помош за новороденче во висина од 7.000 денари, која […]

Вести Македонија

Општина Центар започна исплата на еднократната парична помош за новороденчиња

  Во пресрет на новогодишните празници Општина Центар ја започна исплатата на еднократната парична помош за новороденчиња. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски од ООУ „Киро Глигоров“ врачи 97 решенија за доделување парична помош за принова во семејствата во вредност од 7.000 денари.     „Доаѓањето на новите членови во семејството се најголема радост […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Герасимовски: 100 семејства добиваат по 7 000 денари парична помош за новороденчиња

  Општина Центар започна со исплата на парична помош за новороденчиња. Денеска градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски во Паркот на Франкофонијата на 100 семејства од Центар кои имаат новороденче лично им ги врачи решенијата во висина од 7.000 денари.     „На мое задоволство денеска овде во Паркот на Франкофонијата ги доделуваме решенијата за […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар: 50 семејства добиваат по 7.000 денари парична помош за новороденчиња

  Општина Центар продолжува со исплата на еднократна парична помош за новороденчиња. Денеска градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски лично им ги врачи  решенијата за еднократна парична помош во висина од 7.000 денари на 50 семејства од Центар кои имаат новороденче. Решенијата беа доделени на настан со пригодна програма, кој што се одржа во ООУ […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: За 100 семејства по 7.000 денари парична помош за новороденчиња

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски денеска посети дел од семејствата кои имаат принова и лично им ги врачи решенијата со еднократна парична помош во вредност од 7.000 денари. На средба со семејствата, Герасимовски однесе пригодни подароци и посака добро здравје и среќно и безгрижно детство за новороденчињата.     Оваа недела Општина Центар […]