Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“ТАНЕЦ” и Влатко Стефановски во Хераклеја

  По успешниот концерт на Танец и Влатко Стефановски во Скопје, во ноември годинава и големиот интерес за нивен настап надвор од земјава, неизостaвно е овој врвен проект да прозвучи и на домашните летни сцени. Концертот на Хераклеа во Битола е закажан за 27 јули, а ќе се одржи во рамките на традиционалната манифестација „Илинденски […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

ТАНЕЦ се подготвува за северноамериканска турнеја

  На почетокот на следната година, односно од 15 до 26 февруари, после 66 години од првата и 13 години од последната американска турнеја во 2009 година, Танец повторно ќе застане на северноамериканско тло и ќе одржи седум големи концерти во седум градови низ Канада и САД. Концертите ќе се одржат во престижни сали во […]