Вести Македонија Топ теми Ударни вести

НБРСМ: Денарот е стабилен – еврото не надмина 62 денари

  „Погрешни се информациите кои излегоа на некои од порталите и на социјалните мрежи дека е покачен курсот на еврото. Во објавите се прави забуна помеѓу курсната листа за вршење на платен промет со странство за потребите на државните органи, со средниот курс кој е релевантен податок за вредноста на валутите“, се наведува во соопштението на НБРСМ. […]