Алтернатива Настани

Меѓународна изложба во МСУ „Сè што ни е заедничко“

  На 18 декември, со почеток во 13 часот во Музејот на современата уметност – Скопје, се отвора меѓународната изложба „Сè што ни е заедничко“.   Куратори на изложбата се Мира Гаќина и Јованка Попова.   Ќе бидат изложени дела од 11 интернационално признати уметници: Францис Алис (Белгија), Марва Арсаниос (САД), Шерон Хејс (САД), Артур […]