Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Унијата на ЗМСТАС одликувана со послание „Мајка Тереза“ за хумани вредности

  Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ ја одликува Унијата на ЗМСТАС предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ со послание за хумани вредности подарени за човековата среќа.      “И покрај тоа што ние медицинските сестри секојдневно го даваме својот максимум за доброто на пациентите, и хуманоста е наша вродена карктеристика, ваквите признанија ни даваат дополнителен стимул во нашата работа.    Ова послание ни ги шири крилјата и ни дава сила да издржиме и во услови на нарушено достоинство.”      […]