Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Владата го утврди предлогот за пристапување кон измените на Уставот

  Владата на вчерашната 172 седница го разгледа и усвои текстот на Предлогот за пристапување кон измена со насоки за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

До 12 февруари 2024 да се изврши промена на регистарските таблички од “MK” во “NMK”

  Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните и правните субјекти, односно сопствениците на возила, на обврската дека заклучно со…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Топ теми, Ударни вести

Радев за „ЕУрактив“: Северна Македонија да го смени Уставот

  Република Северна Македонија треба да го смени својот Устав. Тоа би било чекор кон решавање на спорот меѓу Софија…

Повеќе