Вести Македонија Ударни вести

МТСП: 21 декември неработен ден, Ден на настава на турски јазик

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 21 декември 2021 година (вторник), Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на граѓаните […]