Categories: Алтернатива, Настани

Чествување на македонскиот јазик во Музејот на романската литература во Букурешт

  Во Музејот на романската литература во Букурешт, Романија, денеска ќе биде одбележан Денот на македонскиот јазик. На иницијатива од…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Петровска-Тилвар: РС Македонија и Романија со иста цел, безбедно НАТО, стабилен регион

  Глобалната и европската безбедносна состојба, активностите за зацврстување на сигурноста на НАТО,потребата од гарантирање на стабилноста на регионот, како…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Конференција на економскиот комитет на ПД-ЦЕИ во Букурешт

  На парламентарната конференција на економскиот комитет на Парламентарната димензија на Централно-Европската иницијатива, која се одржа од 27 до 29…

Повеќе