Вести Македонија Ударни вести

Над 200 компании во Северна Македонија ја подобрија конкурентноста со помош на ЕБОР и ЕУ

  ЕУР 51 милион за над 200 мали бизниси во Северна Македонија преку програмата финансирана од ЕБОР и ЕУ Бизнисите добија грант поддршка од ЕУ во износ до 15 отсто од износот на кредитот ЕБОР и донаторите продолжуваат со поддршка на локалните МСП   Над 200 мали и средни претпијатија (МСП) во Северна Македонија успешно […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови заеднички активности на Општина Центар со Амбасадата на САД

  Продлабочување на соработката и заеднички проекти, беа главни теми на средбата на градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски и амбасадорката на Соединетите Американски Држави, Н.Е. Кејт Мари Брнз. Градоначалникот Герасимовски на амбасадорката Брнз ѝ ги претстави своите програмски заложби и планови, меѓу кои и заложбите за чист, зелен и еколошки Центар и отворена и […]

Вести Македонија Ударни вести

244 милиони денари за модернизација на научните лаборатории и научно – истражувачки проекти

  За три години имаме двојно зголемување на средствата за наука. Имаме и нивна целосна реализација. Само во изминатиот месец преку два јавни повици доделивме речиси 244 милиони денари, од кои 224 за поддршка на лабораториските ресурси со кои располагаат високообразовните и научните установи и 19 милиони денари за реализација на научни проекти од посебен […]