Алтернатива Вести Македонија Настани

Промоција на публикацијата „Mапирање на обичајот Мартинки во Скопје и Скопско“

  Утре, на 21 февруари, ќе се промовира публикацијата „Mапирање на обичајот Мартинки во Скопје и Скопско“ од авторките Василка Димитровска, Душица Брачиќ и Ленче Димовска во издание на ХАЕМУС – Центар за научно истражување и промоција на културата. Комплетен автор на илустрациите е младата Бисера наумовска.     Со оваа пубикација е направен обид […]

Алтернатива Настани

Читанки од едицијата „Млад истражувач“ на ХАЕМУС- предизвик за сите деца и млади

  Деновиве во издание на „ХАЕМУС“ излегоа од печат читанките „Археолошка тетратка и инвентарна книга на наоди“, „Праисториска читанка и вежбанка“ и „Туристички водич низ Скопје“, преку коишто едицијата „Млад истражувач“ се збогати со неколку нови изданија.     Покрај визуелно прилагодени текстови проследени со терминолошки речници, читанките содржат голем број интерактивни археолошки вежби кои […]