Алтернатива Македонија Настани Ударни вести

Прва сензорна градина од проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ со поддршка на ХАЛК банка

  Основното училиште „Григор Прличев“ во Охрид, ја доби првата сензорна градина во Охридско – струшкиот регион, со што станува побогато инклузивно и пристапно место за учениците со типичен и атипичен развој. Ова е прва сензорна градина која ХАЛК банка ја донира во рамки на нејзината соработка со Фондацијата „Чекор по чекор“, како дел од  […]