Алтернатива Настани

ЈП Лајка ја започнува својата кампања за одговорно сопствеништво

  Во рамките на своите активности ЈП Лајка ја започнува својата кампања за одговорно сопствеништво. Преку оваа кампања, акцентот го ставаме на потребата од стерилизација и микрочипирање на милениците како едни од основните мерки за намалување на популацијата бездомни животни. Секој одговорен сопственик треба да го микрочипира своето куче и неговото напуштање е казниво со […]