Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Екологистите бараат построги мерки против аерозагадувањето

  Наместо тесно-партиски ставови и обвинувања, од Еко-свест бараат многу позасилени напори и работење во континуитет за изнаоѓање системски одржливи решенија, со кои аерозагадувањето во Скопје ќе се намали, а со тоа и ризиците по здравјето на неговите жители, пренесува мета.мк. Од Еко-свест велат дека голем дел од краткорочните мерки и препораки, како и нивниот […]