Вести Македонија Ударни вести

На Хематологија заврши инсталацијата и обуката за работа на новиот проточен цитометар

  На Клиниката за хематологија заврши инсталацијата и обуката за работа на новиот проточен цитометар. Набавката на новиот апарат ќе ја унапреди и осовремени работата и ќе овозможи адекватно да се одговори на секојдневно зголемениот обем на работа.         Лабораторијата за имунолошки анализи на Клиниката е единствена од овој вид во нашата […]