Алтернатива Македонија Настани

Нуркачите од “АМФОРА” честитаа Стара нова година со Василичарски оган под вода

    Кај музејот на вода, нуркачите од Нуркачкиот центар “АМФОРА” од Охрид, на атрактивен и за нив препознатлив начин по третпат под вода го запалија традиционалниот василичарски оган со кој ја најавија Стара нова година.   На богатата трпеза беа испечените колбаси и квалитетно македонско вино. Со ова нуркачите од АМФОРА на православните христијани […]