Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Богојављенски собир на светската хуманистичко – интелектуална елита во Охрид

  На 18 јануари, во Охрид, воочи на денот – верски христијански православен празник Водици – Богојављение, со почеток од 13 часот, ќе се одржи Интернационална онлајн конференција: “Цивилизација на љубовта и Носталгија за соединување”, како дел од Охридската школа за хуманизам – од средниот век до денес во Европа и светот, организирана од Светската […]