Вести Македонија Став Ударни вести

Реакција на ЈАДРО – за најавата за кратење на буџетот за култура

  ЈАДРО – Асоцијацијата на независна културна сцена реагира на последните најави за кратење на буџетот на веќе одобрените проекти од Годишниот конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата, со прецизна сума од 31%. Незадоволни сме од нетранспарентиот однос на министерската Бисера Костадиновска-Стојчевска и на Министерството за култура на Република Северна Македнија во […]

Вести Македонија Ударни вести

Бисера Костадиновска – Стојчевска е новата министерка за култура

  Досегашната министерка за култура, Ирена Стефоска во Министерството за култура и ја предаде функцијата на новоизбраната министерка, Бисера Костадиновска – Стојчевска.   На новоименуваната министерка Костадиновска – Стојчевска, Стефоска ѝ посака срдечно добредојде во Министерството и многу успех во мандатот. Таа подвлече дека во ресорот се започнати повеќе процеси и проекти кои се од […]