Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Османи: Бугарските клубови ќе мораат да ги променат своите имиња

  “Очигледно е дека имињата што се избрани на бугарските клубови во Македонија, без разлика колку историски и научно ќе ги толкуваме улогите на овие личности во историјата, чувството во поголема мера во Северна Македонија е дека овие имиња се провокации. Ова е доволно. Како што кажав за случајот со Христијан. Не ми е важно […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Османи: Грешка е што 10 години Северна Македонија немаше амбасадор во Бугарија

  Министерот за надворешни работи Бујар Османи во изјава за БТВ најави дека за неколку дена ќе има предлог за амбасадор во Бугарија. Министерот Османи изјави дека е грешка што во сиве  овие години Северна Македонија немала амбасадор во Бугарија. “Се надевам дека овие денови веќе ќе имаме име за нов амбасадор во Бугарија.” Последниот […]