Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 60 неисправни возила со кои се врши јавен превоз

  Министерството за внатрешни работи во рамки на оперативната акција „Дозвола“  во текот на вчерашниот ден спроведе зајакната акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија на возила со кои се врши јавен превоз на патници. „Контролирани се 576 автобуси и други возила со кои се врши јавен превоз, а неисправност е утврдена кај 60 […]