Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Чекаме насоки од ОЈО за постапување и расчистување кај “Треска”

  Општина Центар во текот на вчерашниот ден достави барање и мислење до Основното јавно обвинителство, во делот на тоа што да се чисти на плацот на поранешната фабрика „Треска“, дали да се отстрануваат објектите и на кој начин треба тоа да се направи. Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски на утринската емисија на МРТ […]

Вести Македонија Ударни вести

Зимската служба на Општина Центар досега фрли 44 тони сол на улиците

  Зимската служба и службите за одржување на хигиената на Општина Центар од рано утринава се на терен и го расчистуваат наврнатиот снег на улиците, тротоарите и јавните површини во општината. Особено внимание се посветува на критичните места, во подножјето на планината Водно.     Со 5 специјални возила за расчистување на снег се чистат […]