Вести Македонија Став Ударни вести

Кабинет на претседателот: Ниту една постапка не е во спротивност со Договорот за пријателство и добрососедство

  Во врска со соопштението од Министерството за надворешни работи на Република Бугарија, ставот на претседателот Пендаровски е дека ниту една негова постапка, ниту досега била, ниту отсега ќе биде во спротивност со Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу двете држави од 2017 година, вклучувајќи ја и средбата со здруженија на граѓани од Република […]