Вести Изјави Македонија Став Топ теми Ударни вести

СДСМ вети крај на огромните камати кои го надминуваат долгот

  СДСМ и парламентарното мнозинство поднесе измени на закони со кои се ограничува каматата на долговите, односно таа да не може да биде повисока од долгот. Ставаме крај на огромните каматни стапки кои досега во некои случаи и повеќекратно беа повисоки од самиот долг. Со предложените измени во Законот за облигациони односи и Законот за […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП Комунална хигиена не им ги продолжи договорите на 33 вработени

  На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не оделе на работа, денес им завршија договорите и истите не се продолжени.   Во ЈП Комунална хигиена-Скопје мора да се стави крај на расипничкото трошење на парите на граѓаните и посветено да се работи […]

Вести Свет Ударни вести

Радио Слободна Европа прекинува со работа во Русија

  Радио Слободна Европа ја прекинува својата работа во Русија, соопшти медиумот. Во соопштението потпишано од претседателот и извршен директор на РСЕ, Џејми Флај, се наведува дека рускиот сервис на Радио Слободна Европа се соочува со стечајна постапка и дека неговите новинари биле под притисок на полицијата.   -Сервисот ќе продолжи да се обидува да […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Испад на далекуводот и пожар се причините за прекин на ел.енергија во Скопје

  Испад на далекуводот од ТС Скопје 4 кон ТС Бунарџик и пожар во близина на трансформаторската станица, беше причина за прекин на снабдувањето со електрична енергија во поголем дел од Скопје, делови од Велес и Овче Поле. Овие два фактори го условија испаѓањето од погон на двата 400/110 кV трансформатори, а со тоа и […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пожар околу трафостаницата во Пинтија е причината за прекин на ел.енергија

  Причина за прекинот во напојувањето со електрична енергија во поголемиот дел на Скопје, е дефект во трафостаницата во Пинтија, изјавија од МЕПСО за МИА. Според првичните сознанија, во близина на трафостаницата имало пожар.     Во Скопје има неколку вакви високонапонски трафостаници од кои едната е на локацијата во Пинтија каде во моментов гори […]