Вести Македонија Став Ударни вести

СЈ: Бараме итна судска разрешница за нападите врз новинарите

  На 16 февруари снимајќи репортажа од основното училиште „Наим Фрашери“ во гостиварско, едно лице вербално, а потоа и физички ги нападна новинарот Неври Адеми и снимателот Збулим Максути. Според новинарот Неври Адеми, Б.Е. прво почнал со вербални навреди и закани, а потоа го фатил новинарот за глава и го туркал по училишните скали. Адеми […]